Destekçilerimize Bağışları İçin Teşekkür Ederiz.

OKU ANADOLU

ANADOLU OKUYOR

Oku Anadolu okuyucularının daha iyi bir dünya inşa etmesine yardımcı olma misyonunu destekleyen kurumlara, üniversitelere, derneklere ve gönüllülerimize minnettarız.

“Dünyayı değiştirmeye kendini adamış küçük bir grup insanın gücünü asla küçümseme. Aslında sahip olduğu tek şey bu!”   – Margaret Mead

Oku Anadolu grubu Türkiye’de okuma programını kurduğu andan itibaren başlatma ve sürdürme konusundaki öncü desteklerinden dolayı tüm gönüllü üyelerine minnettardır. Her gönüllü, okuma hevesli çocukları destekleme konusunda tutkulu, kültürel çeşitliliği ve uzun vadeli başarıyı hedeflerken, bu zor zamanlarda ve ötesinde onları okumaya ve öğrenmeye teşvik etmeye devam ediyor.

Projeye pozitif bir katkı için, belirtilen her profilin hem projeden faydalanabilecek hem projeye katkı sağlayabilecek özellikte olması gerekmektedir.

Siz de Oku Anadolu Projesine Destekçi Olmak İstiyor musunuz?

EKİBİMİZ

ÇOCUKLAR:

Aile ve gönüllüler ile vakit geçirmek isteyen tüm çocuklar.

EBEVEYNLER:

Çocukları ile daha etkin, keyifli ve ekonomik vakit geçirecekler. Öğretmenler – Anaokulu öğretmenleri: Araç ve paydaş bulacaklar.

AKADEMİSYENLER:

Onlar ise faydalanabilecekleri, katkı sağlayabilecekleri, beslenebilecekleri ve bakış açılarını farklı disiplinlerle geliştirebilecekleri, yurt dışı camianın ilgisini İMECE’den aldıkları güçle çekebilecekleri bir platforma dâhil olacaklar.

ÜNİVERSİTELER:

Üniversitelerin yarışma değil, ortak katkının sağlandığı bakış açısı ile makale üretmelerine bu proje bir araç olarak hizmet edecek. Farklı üniversitelerden öğretmenleri ve öğrencileri bir araya getirecek.

KURUMLAR:

Katkı sağlamak isteyen her kurum katkı sağlayabilecek.

GÖNÜLLÜLER:

Okuma keyfini çocuklara aktarabilecekler.

GÖNÜLLÜLER;


Koordinasyon:

Yayınevi, kurgunun yapılmasından, okuyan kişiye yönerge vermekten ve doğru kanallarda (kendi web sayfası ve portallarından) belli bir duyurulan takvim kapsamında paylaşmaktan sorumludur.

Kurul:

İlgili üniversitelerden gönüllü temsilciler. (Bunlar her yıl değişecek – böylelikle farklı üniversitelerin bakış açısı devinimli paylaşılmış olacak – birbirlerine değer katacak).

İlgili Meslek Kategorilerinden Gönüllü Temsilciler:

Belli meslekler belirlenecek olup her kategoriden gönüllü katılımcılar seçilecek.

Gönüllü Öğrenciler:

Portal ile ilgili takip ve araştırmaları yıllık olarak belirlenen bir döngüde öğrenciler ile takip edilecek.

Pazarlama – Tanıtım:

Temel bir ekip oluşturulacak olup her sene değişen gönüllüler ile desteklenecek. Bu konuda akışa göre görev tanımları olacak.
Makale ve kaynak tarama: Üniversitelerdeki gönüllüler destek verecek
Kurumlar ile iletişim: Kurul tarafından belirlenen kişiler üzerinden olacaktır.

Gelen bilgiler belli aralıklar ile oluşturulan düzenleme, ekibi ile derlenecek ve aylık raporlar olacak paylaşılacak. Seçilen ekip aylık aralıklar ile toplanarak proje akışını takip edecek. Her kategoriden bir asıl, bir de yedek üye olacak. Kampanyaya katılmak isteyen okullar, üniversiteler ve vatandaşlar belli ritüelleri takip ederek kampanyaya dâhil olabilirler.

DESTEKÇİLER;

Yayınevi, belli bir gün (toplumda bilinen ve okumayı hayatında ritüelleştirebileceği bir gün olarak kullanabileceği bir gün) ve kitap seçmeli. O günde bir sanatçıya maksimum 7 dakika okutulabilir veya tanıdığı bir çocuğa kendisi okumakla başlayabilir. Bu doğrudan kendi çevresinde olabileceği gibi LÖSEV, TEGV vb. sosyal sorumluluk kurumlarındaki çocuklara kitapları hediye ederek ve bir okuma günü düzenleyerek de gerçekleştirilebilir. Yazarları artık aramızda olmayan, yabancı olan veya kitabı olmayan günlerde bir kukla ile bir şiir okunabilir veya bir şarkı söylenebilir. Başka yayınevlerinin çocuk kitapları ile iş birlikleri yapılabilir. Veya halk şiirleri okunur, şarkıların güfteleri okunur. Örneğin, “Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda.”

Kampanyaya katılmak isteyen sanatçılar ve okuyucuların kendileri de bir video çekerek bunu o gün paylaşır. Yayınevi veya kurul en başarılılarını seçebilir. İzinleri alarak başka bir kurguda kullanabilir. Videolar hazırlayabilir ve kampanya olarak tüm yurda yayabilir.

Çalışmalarımızı destekleyen dernek, STK, belediye, devlet kurumları ve öğrencilerle kocaman bir aileyiz. Sizler de kitap okumanın daha fazla insana erişebilmesi için uygun maliyetli bir çözüm sağladığına inandığımız projemize ortak olun.

Anadolu'nun Önde Gelen Değişim Yaratıcılarına Katılın.
Oku Anadolu Ailesine Ortak Olun